012-3456789

Stilteweekend Schiermonnikoog: 8 t/m 10 maart 2019. Ga je mee?

Stilte ervaren is prachtig, is helend. Gedurende ons hele leven lijken we de stilte te willen ontlopen en de leegte te vullen. We zijn er niet mee op ons gemak, we lijken er wel bang voor te zijn. Tegelijkertijd kennen we allemaal van die prachtige momenten in ons leven dat we er wel een sprankeling van opvangen. Bijvoorbeeld in de natuur, bij een geboorte en soms ook tijdens het sterven. Een gevoel van het besef van de eeuwigheid. Van die momenten dat we samen lijken te vallen met wat er op dat moment is. Zodat we niet meer bezig zijn met denken en piekeren over het verleden en de toekomst.

Ik heb jarenlange ervaring met Vipassana en Zen meditatie en heb ontdekt hoe fijn het is om op te houden met veelvuldig denken en piekeren. Er gewoon mee ophouden, omdat het zo onzinnig is om maar in de tredmolen van het denken door te blijven gaan. We lossen er niets mee op, laten er niet door los, hebben een schijngevoel van controle. Kortom we ‘denken’ dat we alles onder controle hebben of streven dat maximaal na. En tegelijkertijd vraagt het leven dat we flexibel zijn en inspelen op dat wat het moment van ons vraagt.

Ook angsten, gevoelens van verdriet en depressie verdwijnen wanneer we contact maken met wat er is. Aandacht geven aan het gevoel dat er op dat moment is, in plaats van het wegdrukken waardoor het later nog heftiger op je pad verschijnt. Alles wordt lichter en je wordt er blijer van, je krijgt meer innerlijke ruimte. Dat gevoel van opgeruimdheid merk je ook in de dagen erna, wanneer je zin krijgt om je huis of je werkplek eens grondig op te ruimen. Dan m​erk je dat binnen en buiten met elkaar verbonden zijn. Dat je buitenwereld een afspiegeling is van je binnenwereld.

foto's


Je binnenwereld, datgene in je wat continu aanwezig is. Vaak op de achtergrond, verscholen achter werk, eten, tv kijken, alcohol drinken, roken, kletsen, sporten… Wanneer je elke dag korte tijd stil wordt merk je meteen wat er in je speelt, doordat de gedachten hierover aan de oppervlakte komen. Met ons ego zijn we geneigd dat te willen besturen, terwijl ons diepe zijn vraagt om acceptatie van alles wat er is. En dan… wanneer alles in je zich kan ontspannen… dan ervaar je innerlijke rust en innerlijke vrede. Dan krijgt je essentie de ruimte om van zich te laten horen. En jou essentie wil niets anders dan jou zijn. Net zoals een zaadje zich ontkiemt tot een prachtige bloem. Zo wil jij ook jouw kwaliteiten in de wereld zetten.

Om mensen te helpen die innerlijke rust te ervaren organiseer ik een stilte retraite. Op een fijne plek in de natuur en met behulp van een mooi programma dat je helpt de stilte te kunnen ervaren en te verdiepen. Elke dag is er gelegenheid om even met mij van gedachten te wisselen en vragen te stellen over je proces, zodat je daarna weer verder kunt. Ik biedt verschillende soorten meditaties aan, zodat je kunt ontdekken welke meditatie vorm je thuis wilt blijven doen.

Overheerlijke maaltijden, soepen en sappen

Marianne van den Heuvel van Koko Kitchen is chef in de plantaardige keuken. Zij zal ons tijdens deze dagen voorzien van heerlijke en inspirerende maaltijden. Dieet-wensen kun je van te voren doorgeven, daar houden we rekening mee. Zij zal vooral veganistisch koken. We adviseren je een week voor de stilte retraite geen alcohol en koffie te drinken. Heb je hier vragen over? Stel ze gerust.

Voeding is een belangrijke ondersteuning bij dit programma. Zoals een van de deelnemers uit een vorige retraite het omschrijft: "Ik heb eigenlijk alles als prettig en veilig ervaren. Zelfs het pure eten waar ik eerlijk gezegd van tevoren m'n bedenkingen bij had. Ik was verbaasd hoe snel mijn lichaam daar in positieve zin op reageerde. Ik ben daarna ook gestopt met het drinken van koffie en alcohol en daar voel ik me veel prettiger bij".

Het programma

Op vrijdagavond is er een gezamenlijke maaltijd en maken we kennis met elkaar op basis van een aantal vragen. Hierdoor ontstaat er een warm gevoel naar elkaar, verdieping en maak je jezelf klaar voor de stilte.

Dit is het voorlopige programma. Het biedt de mogelijkheid om hieraan deel te nemen, maar het kan ook zo zijn dat je op dat moment een onderdeel zelf een andere invulling geeft.

Vrijdag
13.00 - 14.30 kennismaking toelichting programma, start van de stilte met een geleide meditatie
14.30 – 17.00 eigen tijd
18.30 – 19.30 diner
20.30 – avondmeditatie

Zaterdag
6.00 – 7.30 Kundalini Yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen
7.30 – 9.00 heerlijk ontbijt en rust
9.00 – 11.00 stilte wandeling, rust, vrij
11.00 – 12.30 dynamische meditatie, ontspanning
12.30 – 15.30 heerlijk gezonde lunch, rust, vrij
15.30 – 17.30 Kundalini Yoga, geleide meditatie, tekenen en/of schrijven
18.00 – 19.00 privégesprek met de leraar (optioneel)
19.00 – 21.00 heerlijk gezonde vegetarische/veganistische avondmaaltijd
21.00 – avondmeditatie

Zondag
6.00 – 7.30 Kundalini Yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen
7.30 – 9.00 heerlijk ontbijt en rust
9.00 – 11.00 stilte wandeling, rust, vrij
11.00 – 12.30 mindfullness, hartmeditatie, ontspanning
12.30 – 15.30 heerlijk gezonde lunch, afsluitend groepsgesprek, afscheid

Praktische informatie

We starten op vrijdag 8 maart om 13.00 uur en eindigen op zondag 10 maart om 15.30 uur. We verblijven bij de Kooiplaats, Kooipad 1 9166 SB Schiermonnikoog. Je kunt de boot van 6.30 of 9.30 uur nemen. Je kunt heerlijk lopen naar de locatie of door ons opgehaald worden.

De bijdrage voor deze dagen is 495,= euro op basis van een twee-persoons kamer. Dit is inclusief het verblijf, eten, drinken en het programma. Je inschrijving wordt definitief na ontvangst van betaling. Je kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL40RABO0316251151 t.n.v. Jacqueline Evers Training en Coaching. Bij boeking en betaling voor 15 januari krijg je 100 euro korting.

Het beloven fijne, inspirerende en ontspannende dagen te worden en we kijken uit naar je komst.

Een groet uit mijn hart,

Jacqueline en Marianne

Wat het andere deelnemers heeft gebracht:

  • "Helderheid, innerlijke rust en een voldaan gevoel”.
  • “Het heeft me opnieuw dichter bij mezelf gebracht”.
  • “Inspiratie op het gebied van vegetarisch eten, wat was het eten smaakvol!”
  • “Minder denken en meer in het nu zijn”.
  • “Mooie ontmoetingen en verbindingen”.
  • “Ik heb losgelaten en ervaar vertrouwen in plaats van angst”.
  • “Ik ben gezonder gaan eten en gaan leven”.
psycholoog gooi
NAAM
  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

contact
Ik ben lid van:
psycholoog registratie NVPA registratie RBCZ van psycholoog Gooi