012-3456789

Online therapie bij Psycholoog Gooi

Online therapie

In mijn praktijk werk ik regelmatig online met clienten uit binnen- en buitenland. Dit doe ik via platforms als FaceTime, Whatsapp videobellen of Skype. Mocht je in verband met het Corona virus liever online afspreken dan kan dat ook. In dat geval kun je me tijdig een mail sturen, een SMS bericht of een WhatsApp bericht zodat ik weet dat je daar gebruik van wilt maken.

FaceTime bellen (alleen voor iPhone gebruikers)

Als je een FaceTime-gesprek wilt beginnen, heb je het telefoonnummer of het geregistreerde e-mailadres van de andere persoon nodig. Je kunt op een aantal manieren een FaceTime-gesprek beginnen:

  • Optie 1: Tik in de FaceTime-app op het plusteken en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de andere persoon. Tik op het nummer of adres en vervolgens op 'Video'.
  • Optie 2: Als je het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in Contacten, kun je de naam van die persoon beginnen te typen en erop tikken zodra de naam wordt weergegeven. Vervolgens tik je op 'Video'.
  • Optie 3: Je kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek starten op je iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om over te schakelen naar FaceTime.

WhatsApp videobellen

Naast 'normaal' bellen, kun je ook videobellen via WhatsApp. Dit is qua functionaliteit vergelijkbaar met FaceTime. Ook voor video-gesprekken geldt dat er geen kosten aan verbonden zijn en dat je enkel betaalt voor het dataverkeer dat je verbruikt. Houd er rekening mee dat videobellen meer data gebruikt dan wanneer je enkel audio gebruikt.

Je start een videogesprek in WhatsApp op dezelfde manier als bij gewoon WhatsApp bellen. Je hebt dus drie opties:
  • Optie 1: Ga naar de chat en tik op het videobellen-icoontje rechtsboven.
  • Optie 2: Ga naar het tabblad Gesprekken en tik op de knop rechtsboven, gevolgd door het videobellen-icoontje.
  • Optie 3: Ga naar de Telefoon-app en hou bij een contact de Video-knop ingedrukt. Kies nu voor WhatsApp.
  • Optie 4: Vraag aan Siri “Start een videogesprek met Jacqueline via WhatsApp”.

Veilig bellen via WhatsApp

Alle telefoongesprekken die je via WhatsApp voert zijn versleuteld. Net als bij het chatten, gebruikt WhatsApp ook bij audio en video-gesprekken end-tot-end-encryptie. Normale telefoongesprekken zijn relatief makkelijk te onderscheppen voor bijvoorbeeld inlichtingendiensten, maar als iemand een gesprek via WhatsApp wil afluisteren dan kan dat alleen op de toestellen van de gespreksdeelnemers zelf.

Therapie via Skype

Therapie via Skype is eveneens mogelijk. Wanneer je hier interesse in hebt, hoor ik dat graag. Ik geef je dan voorafgaand aan onze eerste sessie mijn Skype-gebruikersnaam.
psycholoog gooi
NAAM
  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

contact
Ik ben lid van:
psycholoog registratie NVPA registratie RBCZ van psycholoog Gooi