06-42478180

Relatietherapie en relatie problematiek

Heb je al jaren een relatie 'die wel ok is', maar verlang je naar meer? Of ben jij of je partner vreemd gegaan en is er acute noodzaak om met elkaar te praten? Of is de relatie wel ok, maar kunnen jullie elkaar op seksueel gebied niet meer vinden? Voel je je sterk aangetrokken tot iemand anders en wil je uitzoeken wat dat je te vertellen heeft? Zijn jullie uit elkaar gegroeid, en heeft de een zich sneller of anders ontwikkeld dan de ander?

Wat is er fijn aan een relatie?

We zijn sociale wezens en hebben een elementaire behoefte om langdurige relaties aan te gaan met mensen op wie je kunt rekenen en met wie je vaak leuke dingen kunt doen. Een vaste partner kan bovendien ook steun bieden bij problemen die je niet zomaar aan iedereen vertelt. En alleen al het onder woorden brengen van je problemen is goed voor zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Er zijn verschillen tussen mannen en vrouwen en deze komen ook tot uiting in een relatie. Dat maakt het interessant om naar de inhoud van de relatie te kijken. Vanuit welke behoeften ben je in relatie? Wat trekt je aan in je partner en waar komt dat vandaan? Heb je het gevoel dat je de ander nodig hebt? Is hij of zij een aanvulling in je leven? Vind je het fijn de ander te helpen of ondersteunen? En hoe reageer je naar elkaar er als er een life-event is gebeurt? Een ziekte, overlijden of ontslag bijvoorbeeld.

Relatieproblemen

Helaas is het niet altijd pais en vree in een relatie. Ofwel de relatie is te kabbelend en mist men het vuur en de passie in een relatie. Ofwel de relatie is te turbulent en zijn er regelmatig problemen die tot frustratie leiden. Reden ook om bewust of onbewust op zoek te gaan naar een andere partner.

Oorzaken van relatieproblemen

 • geldproblemen
 • een van de partners is autoritair
 • irritante gewoontes van de partner
 • broer-zus relatie
 • gebrek aan intimiteit in de relatie
 • seksuele problemen
 • jaloezie
 • geweld
 • vreemdgaan
 • ziekte
 • stoornis
 • ontslag
 • pensioen

Hoe vaak komt vreemdgaan voor in Nederland?

Overspel wordt door ongeveer 30 procent van de stellen genoemd als belangrijkste oorzaak voor het beëindigen van de relatie. Het meest recente (serieuze) onderzoek naar vreemdgaan in Nederland, werd uitgevoerd door psycholoog Henk Noort. Hij onderzocht 1700 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen 20 en 45 jaar. Uit dit onderzoek blijkt dat 25 procent van de Nederlanders vreemdgaat. Dit cijfer lijkt aan de lage kant. Overspel gebeurt stiekem. Niet veel mensen geven makkelijk toe dat ze vreemdgaan, ook niet tegen onderzoekers.

Uit het jaarlijkse seksonderzoek van Durex blijkt dat 31 procent van de Nederlanders vreemdgaat. Wereldwijd is dat volgens Durex 22 procent. Uit ander onderzoek blijkt dat de kans dat je tijdens een vaste relatie te maken krijgt met overspel, ergens tussen de 40 en 76 procent ligt.

Waarom blijven mensen soms toch bij elkaar?

 • De angst om alleen te zijn
 • Voor de kinderen
 • Het gedoe van de scheiding
 • Vanwege het geld
 • Behoefte aan een status
 • Uit gewoonte

Hoe kan psychologische hulp ondersteunen bij relatieproblemen?

Wat ook de reden is van de relatieproblemen, graag help ik jou en/of jullie om te ontdekken wat er nodig is om weer voluit te leven. En mochten jullie besluiten uit elkaar te gaan, kan ik ook dat proces begeleiden.


Cliënten over relatietherapie

Jacqueline is een prettig en warm persoon. Ze stelt de juiste vragen waardoor je inzichten krijgt. We hebben geleerd om meer als gelijkwaardigen te communiceren. Oefeningen in de vorm van visualisatie en meditatie heeft zeker ook een extra verdieping gegeven. Heel waardevol. De coaching heeft onze relatie een extra boost en diepere laag gegeven die nog steeds aan het doorwerken is.

- Peter


We came with the need to find out what non-constructive patterns we have in our relationship. Jacqueline helped us find a couple of patterns that are not useful and showed us a couple of better replacements. She showed a lot of understanding and empathy and her interventions and observations were perfect. I'm very happy with the results of our sessions. I recommend Jacqueline as a great relationship therapist.

- Horia Constantin


"Wij zijn Jacqueline ontzettend dankbaar voor de coaching die ze ons heeft gegeven. Wij bewonder haar warme persoonlijkheid, de manier waarop ze je je innerlijke kracht laat ontdekken, wij zijn haar enthousiasme en haar deskundigheid zeer dankbaar wij zijn weer gegroeid als een fijn stel en dat gunnen wij iedereen!"

- Peter Beekelaar


We waren op zoek naar een relatietherapeut en Jacqueline's website stond vrij bovenaan. Haar website had gelijk de rake vragen die bij ons van toepassing waren. Wat we erg fijn is, is haar empathisch vermogen. Waardoor ze de vinger op de zere plek legt zonder te veroordelen. En mbv haar hypnotherapie kun je makkelijk bij die plek komen, waardoor het verwerken ook makkelijker gaat en de oplossing dichtbij ligt. Ze is de ‘lijn’ die men raadpleegt om hun ‘lijn’ te herstellen. Voor ons is zij een verbindende lijn; de lijn die zij tussen mensen weer heelt. De lijn die even kwijt kan zijn, vindt zij, want die lijn is noodzakelijk om verder te kunnen.

- Renata V


Ik kwam bij jou om mijn relatie te verbeteren. Je website gaf me meteen een goed gevoel. Je luistert goed en pikt de essentiële punten eruit. Daar ga je mee aan de slag. Geeft goede tips en adviezen en merk daardoor een positieve verandering bij mezelf. Dank hiervoor!!!

- Dennis
psycholoog gooi
Jacqueline Evers
 • Geregistreerd therapeut
 • Afspraak op korte termijn
 • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

contact
Ik ben lid van:
psycholoog registratie NVPA registratie RBCZ van psycholoog Gooi