012-3456789

Mijn blog

In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn verhalen te lezen!

Om een van de andere artikelen te lezen, kun je op de desbetreffende titel klikken. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier hier.

07 Mar 2022 - Hoe zorg je ervoor dat niet langs elkaar heen leeft?
De schok was zo groot, alsof de grond onder haar voeten wegzakte. Ze had haar partner onvoorwaardelijk vertrouwd en nu was hij vreemdgegaan. Het gelukkige gezin dat ze hadden schudt nu op zijn grondvesten. Ze vraagt zich af hoe ze hier ooit samen doorheen komen.

De bom is gebarsten
Hij was haar rots in de branding. En nu blijkt dat hij een groot deel van zijn leven voor haar verborgen heeft gehouden. Dat maakt haar verdrietig. Ze is er net achter gekomen dat hij al vier jaar een affaire heeft met een collega van zijn werk. Ze is op zoek naar informatie om te begrijpen wat er is gebeurd. Ze is ook nieuwsgierig naar het gevoel van hem voor die ander.

Corona lockdown
De hele affaire komt uit aan het begin van de Corona lockdown. Dat betekent dat ze ‘verplicht’ thuis komen te zitten en samen met hun kinderen een hechte tijd beleven. Ze genieten van het samenzijn thuis. Even geen vergaderingen of etentjes in de avond. Ze maken lange wandelingen en komen tot veel gesprekken met elkaar. Er is even geen contact mogelijk met de ander en dat zorgt voor focus en aandacht voor elkaar.

Een cocktail van emoties
Aanvankelijk is ze in shock. Ze is afwisselend verdrietig, boos en jaloers. Het lijkt af en toe wel een vulkaan die hevig uitbarst en soms ook als ze het zelf niet verwacht. Het is lastig daarmee om te gaan. En dat vind hij ook. Hij voelt zich schuldig en laat de emotie over zich heen komen, niet wetend hoe er op te reageren. Hij krijgt het gevoel dat alles wat hij zegt het erger maakt en dat maakt hem machteloos.

Twee parallelle werelden
Hij leefde in twee parallelle werelden die goed naast elkaar bleken te kunnen bestaan. Enerzijds in de rol als vader, echtgenoot en man. Anderzijds als de minnaar die heimelijk er een tweede relatie op na hield. Zijn huwelijk en zijn gezin was voor hem het belangrijkst. Mocht de geheime relatie een probleem dat in de weg komen te staan dan zou hij daar mee ophouden.

Terugkijkend naar de relatie voor het vreemdgaan
Ze komen tot de ontdekking dat ze elkaar al in de periode voor de affaire zijn kwijtgeraakt. In de relatie deden ze de gewone dingen, maar gingen niet echt meer met elkaar in gesprek. Ze missen de diepgang in hun relatie. Weten wat er in de ander omgaat door tijd en aandacht aan elkaar te geven. Ze waren huisgenoten geworden en hun relatie was voorspelbaar.

Leren omgaan met dat we het vertrouwen zijn kwijtgeraakt
Het is een proces dat met ups en downs gaat. Dan weer groeien ze naar elkaar toe om vervolgens weer hopeloos vast te zitten in allerlei emoties. En soms ook het ervaren van de eenzaamheid, omdat ze elkaar niet kunnen vinden. Ze ontdekt hoe ze rondom het onderwerp ontrouw naar hem kan luisteren zonder oordeel. En hij leert haar gevoelens serieus te nemen, zodat ze zich gehoord en begrepen voelt. Daarmee bouwen ze langzaam het vertrouwen weer op naar elkaar.

Herontdekken van de liefde voor elkaar
Hij is niet zo’n prater en al helemaal niet over zijn gevoel. Hij ontdekt hoe hij in plaats van wegrationaliseren in verbinding komt met zijn eigen gevoel en tot zijn verbazing heeft hij af en toe tranen in zijn ogen. Ze willen allebei graag samen verder en merken dat ze dichter bij elkaar komen door hun gevoelens en gedachten steeds meer te durven uitspreken. Ze nemen nu de tijd om met elkaar de diepte in te gaan en voelen een diepe liefde voor elkaar.
Geplaatst op 20 Jul 2020 door Jacqueline


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende >>

psycholoog gooi
NAAM
  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

contact
Ik ben lid van:
psycholoog registratie NVPA registratie RBCZ van psycholoog Gooi