012-3456789

Mijn blog

In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn verhalen te lezen!

Om een van de andere artikelen te lezen, kun je op de desbetreffende titel klikken. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier hier.

07 Mar 2022 - Hoe zorg je ervoor dat niet langs elkaar heen leeft?
07 Feb 2022 - Hoe ga je verder als je partner is vreemdgegaan
20 Jul 2020 - Relatieproblemen tijdens Corona
30 Sep 2019 - Je hechtingsstijl tekent je relatie. Daar is wat aan te doen.
23 Mar 2019 - De moderne man en zijn libido
Hoe zorg je ervoor dat niet langs elkaar heen leeft?
In het begin van een relatie ben je alleen maar bezig met je nieuwe vlam. Het is het eerste waaraan je denkt wanneer je opstaat en de rest van de dag kan je niet wachten de ander weer te zien. Maar naarmate de tijd verstrijkt, verandert de relatie. De spanning van het begin verdwijnt en in alle hectiek van gezin, werk en sociaal leven begin je de ander voor lief te nemen. Voor je het weet leven jullie langs elkaar heen. Dit kan ongemerkt gaan, maar ook gepaard gaan met irritaties of ruzies. Tijd om je relatie de aandacht te geven die het verdient.

Maak tijd
Geen tijd hebben is meestal een illusie. In de eerste jaren zetten jullie ook alles op alles om die paar uurtjes met elkaar te kunnen doorbrengen. Wanneer er kinderen of een hectische baan in het spel zijn gekomen, kan er minder tijd beschikbaar zijn. Juist dan is het belangrijk die oude instelling terug te vinden en de relatie weer prioriteit te geven.

De sleutel is communicatie
De sleutel hierbij is communicatie. Wanneer je je partner goed kent, weet je op welke manier je die ander blij kunt maken en waarvoor hij of zij zich interesseert. Daardoor is het ook gemakkelijker om de tijd die je samen hebt zinvol in te vullen. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Door duidelijk te zijn over je behoeftes, interesses en verlangens geef je je partner de kans om daarop in te spelen.

Nieuwe levensfase
Wanneer je je in een nieuwe levensfase bevindt, kun je ongemerkt veranderen. Na het krijgen van kinderen heb je opeens een nieuwe rol, namelijk die van ouders. Maar vanuit die rol kan het moeilijk zijn om ook voldoende aandacht te schenken aan je partnerschap. Langs elkaar heen leven ligt dan snel op de loer. Het is belangrijk te realiseren dat deze nieuwe levensfase ook een kans is om elkaar opnieuw te leren kennen. Door elkaar weer echt aandacht te geven en nieuwsgierig te zijn naar elkaars belevingswereld, kan jullie relatie weer helemaal opbloeien.

Intimiteit
Ook intimiteit speelt een belangrijke rol in een betekenisvolle relatie. Langs elkaar leven betekent vaak dat seks erbij inschiet of in frequentie afneemt. Nuttig om je te realiseren is dat je niet perse heel erg vaak seks hoeft te hebben voor een waardevol seksleven, maar wel dat er aandacht is voor de kwaliteit van intimiteit. Daardoor voelen beide partners zich gezien en geliefd en opent dat de deur naar intimiteit op andere vlakken, bijvoorbeeld op emotioneel gebied.

Eerlijk tegen jezelf
Iets tot een prioriteit maken, betekent soms ook dat er offers gemaakt moeten worden. Als je merkt dat je structureel te weinig tijd hebt om in je relatie te steken, is dat wellicht omdat je daar geen behoefte aan hebt. Of je bent niet bereid concessies te doen aan het leven dat je leidde zonder partner, maar dat is niet eerlijk tegenover de ander. Werk je zoveel omdat je weinig zin hebt om thuis te zijn? Besteed je veel tijd aan familie en vrienden omdat je het niet (meer) gezellig vindt met je partner? Eerlijk durven zijn tegen jezelf is een belangrijke stap in de richting van verandering.

Aandacht
Meer aandacht besteden aan je relatie klinkt misschien simpel, maar is in feite meestal niet makkelijk. Soms kan het zo zijn dat één partner niet wil veranderen of dat er onenigheid ontstaat over wat er moet gebeuren. Relatietherapie kan jullie helpen samen een oplossing te zoeken door realistisch naar de situatie te kijken. Aan de hand van concrete opdrachten kun je werken aan een liefdevolle en vervullende relatie. Zo kom je er sterker uit, wat de uitkomst ook is.Bio
Jacqueline Evers is relatietherapeut en helpt stellen met een liefdevolle en vervullende relatie in plaats van een bittere en kostbare scheiding. De afgelopen 18 jaar heeft ze meer dan 1450 mensen geholpen met individuele- en relatietherapie. 80% van de relaties verbeterd. Met haar boek ‘Vreemdgaan. In 5 stappen samen verder’ – reikt ze stellen waarbij er sprake is van vreemdgegaan in de relatie een nieuwe manier van liefhebben aan. Ze werkt vanuit haar praktijk in Almere en online en is regelmatig te horen op radio NPO1. .

Geplaatst op 07 Mar 2022 door JacquelineNaam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
psycholoog gooi
NAAM
  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

contact
Ik ben lid van:
psycholoog registratie NVPA registratie RBCZ van psycholoog Gooi