012-3456789

Mijn blog

In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Ik vind het leuk om jullie reacties op mijn verhalen te lezen!

Om een van de andere artikelen te lezen, kun je op de desbetreffende titel klikken. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier hier.

07 Mar 2022 - Hoe zorg je ervoor dat niet langs elkaar heen leeft?
07 Feb 2022 - Hoe ga je verder als je partner is vreemdgegaan
20 Jul 2020 - Relatieproblemen tijdens Corona
30 Sep 2019 - Je hechtingsstijl tekent je relatie. Daar is wat aan te doen.
23 Mar 2019 - De moderne man en zijn libido
Hoe ga je verder als je partner is vreemdgegaan
Als relatietherapeut zie ik ontzettend veel stellen worstelen met de vraag ‘Hoe ga je verder als een van de twee is vreemdgegaan? En dat is logisch. Overspel hakt er in. Alles waar je in geloofde en in vertrouwde valt als een kaartenhuis in elkaar. Komt dit nog goed? denk je dan.


Een nieuw begin
Gelukkig zijn er veel stellen die er- na een aantal sessies en het nodige ‘huiswerk’- in slagen om elkaar weer terug te vinden. Dit gebeurt vaak sneller dan je denkt. ‘Een nieuw begin’ is dan ook een veelgehoorde term in mijn praktijk. Want als na zo’n ingrijpende periode het stof is neergedaald en verlangens en gemis zijn uitgesproken, is er ineens ruimte om opnieuw en heel bewust voor elkaar te kiezen.

En ja, de relatie zal anders zijn dan ervoor, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat veel partners ook helemaal niet meer terug willen naar hoe het was, zeker niet nu ze ervaren hebben hoe fijn het is om emoties met elkaar te delen, echte gesprekken te voeren en weer die verbinding en intimiteit te voelen. Wat toch vaak al een lange tijd niet meer aan de orde was.

Haar relatie voelde als een veel te krappe jas
Eind vorig jaar had ik een afspraak met Ella (29). In ons eerste contact geeft ze aan zonder haar man Jos (51) verder te willen. Ze is zelfs al bij een vriendin ingetrokken. Met kalme stem vertrouwt ze me toe dat ze jarenlang een onzekere vrouw is geweest, die het heerlijk vond in de luwte van een oudere man te leven. ‘Bij Jos moet alles groot.

Hij neemt veel ruimte in, heeft een belangrijke baan en veel vrienden bij wie hij in het middelpunt van de belangstelling staat. Jos kon genieten van succesvol zijn en ik ook op mijn manier, thuis met de kinderen.’ Wat me opvalt is dat Ella haar man niks verwijt. Sterker nog, ze is hem dankbaar voor de jaren waarin ze op hem heeft kunnen leunen, maar wil nu haar vleugels wagenwijd uitslaan. Een slippertje tijdens een retraite heeft haar ogen nog meer geopend, zegt ze. ‘Er is geen weg terug, ik moet op eigen benen staan, groeien, mezelf nog meer ontdekken. De relatie met Jos voelt als een veel te krappe jas.’

Hij probeerde wanhopig grip te houden
Jos is wanhopig. ‘Dan doen we de komende 20 jaar wat jij wil!’ Om nog enige grip te houden, probeert hij de situatie te analyseren. Wanneer is het precies misgegaan? Waar begon de boel te scheuren? In de sessies die volgen wisselen verdriet, jaloezie, verwijten en woede, elkaar af. Het gaat er hard aan toe. Hij dreigt op een gegeven moment de kinderen bij zich te houden als zij niet meer met hem verder wil. Gelukkig vinden ze elkaar tijdens de volgende sessie weer terug en zijn ze in staat om vanuit zachtheid met elkaar te praten. Ella heeft oog voor de pijn van Jos en blijft tegelijkertijd dicht bij haar eigen verlangens en blijft stevig staan tijdens deze lastige periode.

Een nieuwe toekomst
Tijdens het laatste gesprek vraagt Jos oprecht belangstellend naar Ella’s plannen en ideeën en geeft aan dat hij ook graag van haar zienswijze en nieuwe ervaringen wil leren. Ella en Jos komen niet meer bij elkaar. Overspel was in dit geval de bekende druppel in een relatie die toch al behoorlijk scheef zat. Toch, ook bij deze twee mensen spreken we van een nieuw begin. Niet voor hen samen, maar wel voor eenieder afzonderlijk. Beiden gaan ze met vertrouwen de toekomst in en maken een nieuw begin.Bio
Jacqueline Evers is relatietherapeut en helpt stellen met een liefdevolle en vervullende relatie in plaats van een bittere en kostbare scheiding. De afgelopen 18 jaar heeft ze meer dan 1450 mensen geholpen met individuele- en relatietherapie. 80% van de relaties verbeterd. Met haar boek ‘Vreemdgaan. In 5 stappen samen verder’ – reikt ze stellen waarbij er sprake is van vreemdgegaan in de relatie een nieuwe manier van liefhebben aan. Ze werkt vanuit haar praktijk in Almere en online en is regelmatig te horen op radio NPO1.
Geplaatst op 07 Feb 2022 door JacquelineNaam: Remember me
E-mail:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
psycholoog gooi
NAAM
  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

contact
Ik ben lid van:
psycholoog registratie NVPA registratie RBCZ van psycholoog Gooi